Η μύτη μου είναι γαμψή, το πηγούνι μου είναι μικρό κι έχω και προγούλι. Μπορώ να τα διορθώσω όλα ταυτόχρονα;

 

Ο πλαστικός χειρουργός, θα πρέπει να έχει γνώση όλων των στοιχείων του προσώπου. Πολλές φορές, η ρινοπλαστική μπορεί να είναι καλό να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις, όπως αύξηση ζυγωματικών, διόρθωση της γωνίας της γνάθου, μείωση στις παρειές (μάγουλα) και πολλά άλλα. Το συνηθέστερο βέβαια είναι να συνδυάζεται με διόρθωση του πηγουνιού (πωγονοπλαστική). Το να διορθωθούν πολλά πράγματα ταυτόχρονα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και μπορεί να γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, χρειάζεται μία συνολική μελέτη με τον πλαστικό χειρουργό και να δείτε στο πρόσωπό σας όλες τις αλλαγές μαζί σε προσομοίωση στον υπολογιστή.

Έχω μεγάλη μύτη, αλλά αναπνέω καλά. Αν μικρύνω τη μύτη μου θα έχω πρόβλημα στην αναπνοή μου;


Έχω μεγάλη μύτη, αλλά αναπνέω καλά. Αν μικρύνω τη μύτη μου θα έχω πρόβλημα στην αναπνοή μου;

 

Η ευχέρεια αναπνοής ενός ανθρώπου, έχει να κάνει με τα εσωτερικά όργανα της μύτης, τα οποία δεν αγγίζονται κατά τη διάρκεια της ρινοπλαστικής. Επίσης, αντίθετα απ’ ό,τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, ο αέρας στη μύτη δεν κινείται με κατεύθυνση από τα ρουθούνια προς τα πάνω, αλλά με κατεύθυνση τελείως οριζόντια, ξεκινώντας από τα ρουθούνια, ακολουθεί οριζόντια πορεία. Επίσης, δεν εξαρτάται από το μέγεθος της μύτης, αλλά από το χώρο που υπάρχει στο εσωτερικό της και από το κατά πόσο τα στοιχεία που αποτελούν το εσωτερικό της μύτης, βρίσκονται σε σωστή θέση. Αυτά βέβαια σε περίπτωση που δεν είναι στη θέση τους, μπορούν να διορθωθούν.

 

 

Θα φοράω τα γυαλιά μου κανονικά ή θα τα εμποδίζει το ναρθηκάκι μετά την επέμβαση;


Θα φοράω τα γυαλιά μου κανονικά ή θα τα εμποδίζει το ναρθηκάκι μετά την επέμβαση;

Εάν τα γυαλιά σας είναι απολύτως απαραίτητα, τότε πιθανόν να πρέπει να ρωτήσετε τον οφθαλμίατρό σας για να σας προτείνει κάποια λύση. Δεν είναι μόνο το ναρθηκάκι που μπορεί να σας ενοχλεί στο να φορέσετε γυαλιά, αλλά και αφού αφαιρεθεί το ναρθηκάκι το οίδημα (πρήξιμο), που δημιουργείται στη μύτη, μπορεί να αποτελεί για εσάς πρόβλημα. Συνήθως στο σημείο που ακουμπούν τα γυαλιά κι εφόσον υπάρχει πρήξιμο, μπορεί να δημιουργηθούν κάποια εντυπώματα. Αυτό βέβαια συμβαίνει μόνο για τον πρώτο μήνα μετά την επέμβαση. Μετά από το διάστημα αυτό ισχύει ότι θα ίσχυε και χωρίς την ρινοπλαστική.


Επίσης, εάν κάποιος σας χτυπήσει στα γυαλιά, όλη η ενέργεια θα μεταφερθεί στο σκελετό της μύτης, ο οποίος τον πρώτο καιρό θα είναι ακόμα εύθραυστος.

 

 

Μπορεί να διορθωθεί η αλλαγή στη μύτη που έχει γίνει με το πέρασμα της ηλικίας;


Μπορεί να διορθωθεί η αλλαγή στη μύτη που έχει γίνει με το πέρασμα της ηλικίας;

 

Αυτή η πτώση της μύτης, γίνεται ανεξαρτήτως αν έχει προηγηθεί ρινοπλαστική ή όχι. Δηλαδή, δεν θα συμβεί επειδή θα κάνετε την επέμβαση, αλλά θα συμβεί ό,τι θα συνέβαινε ούτως ή άλλως. Κανείς δεν μπορεί ποτέ με ακρίβεια να προβλέψει τι θα γίνει μετά από πολλά χρόνια. Εάν πάντως γίνει σωστή στήριξη της μύτης, αυτό μάλλον θα εμποδίσει την πτώση της στο μέλλον, παρά θα την επιτείνει.

Ο τρόπος διόρθωσης των αλλοιώσεων στο δέρμα, εξαρτάται από το είδος των αλλοιώσεων. Πολλές φορές μπορεί να διορθωθούν και με πολύ απλές διαδικασίες. Με το πέρασμα του χρόνου για παράδειγμα, πολλές μύτες αποκτούν πιο χοντρό δέρμα, πιο ανοιχτούς πόρους, ευρυαγγείες, καθώς και αλλοιώσεις στο χρώμα. Πολλές φορές υπάρχει πιο χοντρή μύτη. Πολλά από αυτά μπορούν να διορθωθούν αρκετά εύκολα και άλλα απαιτούν μεγαλύτερες διαδικασίες.

Page 1 of 2

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.”

ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Καλέστε μας για ραντεβού

210 6985678

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 "Corfu Medica", Τ. 210 6985678
ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: Τ.Κ.45500, T. 210 6985678

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

SOCIAL MEDIA

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

210 6985678